NÅR HOBBY BLIVER TIL KUNST

Museet med de unikke små papirkunstværker var i drift fra oktober 2014 - dec 2016 med 3 velbesøgte sæsoner i Tisvildeleje. Men vi havde alt for lidt plads, og der var også mange kunstturister, som havde behov for at opleve det om sommeren. Derfor blev museet  midlertidigt lukket ned, mens vi solgte stedet i 2017, sparede op, fandt og købte et nyt, mere egnet og større sted, og  indtil vi er færdige med at renovere denne nye lokation og klar til at åbne det her i Guldborghus.

Vi har hjerter her,

du ikke havde

forestillet dig,

kunne lade sig gøre.

I Tisvildeleje havde vi udstillingsmontrer, som vi byggede ud af alt muligt sjovt. I den midlertidige nedlukningsperiode besluttede vi, at når vi åbner igen, skal vore woven heart arts vises frem i professionelle udstillingsmontrer, der blev finansieret ved salget fra Design by Lisbet Lark. Der kom ikke guld og grønne skove ind på at håndklippe engle i miniaturestørrelse, vi fik ingen støtte til det, men i starten af pandemien under nedlukningerne i 2020 blev det alligevel muligt for os at indkøbe 21 egnede og stilmæssigt matchende montrer på auktion fra et  museumskonkursbo. De viste montrer med vandrette udstillingsskuffer vil blive brugt til at formidle sammenhængen medllem arbejdstegningerne og  færdige woven heart arts.

"Det lille Julehjertemuseum i Tisvildeleje sprænger rammerne for, hvad et flettet hjerte er," skrev Berlingske i en artikel d. 24. november 2015 om kunstmuseet Julehjertemuseet, The Woven Heart Art Museum.


Vi har i flere år brugt begge navne til samlingen, men det skabte for mange misforståelser, idet mange tidligere besøgende forventede, at det var en traditionel juleudstilling.


Det er ikke tilfældet. Derfor har vi heller ikke åbent i Julen. Huset vil være pyntet op til jul i nov-dec, men  der ikke er nogen hedenske eller kristne julemotiver eller julebudskaber på de små kunsthjerter. 


De er ofte mere en illustation  af en kendt historie eller et opråb til  samtiden, de er fremstillet i. Ofte er de uden budskab, men til almindelig adspredelse og refleksion og altså for de flestes vedkommende uden nisser eller engle.


Siden 2009- 2010 har vores unikke papirkunstart  heddet woven heart art , for det var der, den blev navngivet og  første gang blev anerkendt i udlandet som kunst på lige fod med andre kunstmedier som skulpturer og malerier.


Den private samling Woven Heart Art Museum  er derfor et kunstmuseum, der formidler et internationalt anerkendt og unikt kunstmedie.


Lisbet Lærkes woven heart art har været med på censurerede kunstudstillinger: en biennale, rejsende udstillinger, en permanent museumsudstilling, alt sammen i udlandet for flere år siden. Woven Heart Art har derudover været med i adskillige danske og udenlandske kunstbøger og andre udgivelser, hvorfor det nu uden diskussion er at regne som en selvstændig kunstart, også her i Danmark. Se billederne og dokumentationen på dette under punkterne "Udgivelser" og " Tidligere udstillinger, " der lægges ind i menuen under Woven Heart Art Museums menupunkt her på www.guldborghus.dk


Museet har derfor siden den midlertidige nedlukning og flytning fra Tisvildeleje i 2017 skiftet navn i 2020  til kun at hedde Woven Heart Art Museum, så der ikke er så meget at misforstå.


I relation til indledningskommentaren i dette afsnit fra en avisartikel, så må vi ydermere erkende, at det lille private Woven Heart Art Museum igen-igen  sprænger  rammerne for, hvad et flettet hjerte er, idet vi nu, når vi genåbner det  i Nykøbing Falster har endnu mere avacerede woven heart arts at præsentere, end vi havde i Tisvildeleje.

2011-2011 Det 4 strimlede flettede woven heart art, "Peace and Harmony" med en fredsdue på forsiden og et spejlvendt ying-yang tegn på bagsiden, der har været på jordomrejse i/fra Australien  og til  USA i et års tid,. Herefter blev det bortauktioneret i USA for at være med til at finansiere udstillingens rejse. Det befinder sig derfor ikke i den private samling Woven Heart Art Museum, men  derimod i en anden privat og ukendt samling. Men forberedelserne og arbejdsprocessen med fremstillingen af det bliver vist frem hos os. 

Der er kun 1 hjerte på fotoet.

Selve hjertet sidder i den forreste ramme, mens der er monteret et spejl i den bagerste, som viser den anden side af hjertet.


Det blev fremstillet i 2011 i Lisbet Lærkes lille Galleri Octopus Art på P. Nørkjærs Plads i Hjørring, som en  bestilling, en bunden papirkunst opgave til udstillingen SILVER, hvor der  efter reglerne SKULLE indgå et bestemt lille stykke tilsendt sølvfarvet pap i alle værkerne. Så det SKULLE lykkes i første forsøg, da de adspurgte papirkunstnere kun kunne få et stykke pap tilsendt til deres udstillingsværk.


Vil du se et Woven Heart Art?

Så kik ind på videoerne herunder!


Filmen med Woven Heart Art " Svinedrengen " er fra  2013.


Filmen med Woven Heart Art "Sherlock Holmes Portrait" der skulle på London art Biennalen 2015 er fra 2014.

Lille film om woven heart art " Sherlock Holmes Portrait , " som Lisbet Lærke havde med på London Art Biennalen 2015, hvor det blev censureret igennem, antaget og udstillet i Chelsea Old Town Hall sammen med hendes specialrestaurerede 100 år gamle antikke pistolmontre fra Chelsea og et af hendes malerier. Såvel kunsthjerte som montren kan opleves  i den private samling Woven Heart Art Museum.

Siden  sidste udstilling:

26-03-2019: VERDENS 1. FLETTEDE HJERTE I 10 STYKKER PAPIR ER BLEVET FÆRDIG!

Woven heart art " Ænder ved Gundsømagle Sø" blev klippet og flettet færdigt af Lisbet Lærke d. 21. Marts 2019 i hendes tidligere bolig, en ejerlejlighed på Christianehøj 88, 2860 Søborg, og det har endnu ikke været udstillet.  Det er lavet ud af 10 stykker papir og med forskellig asymetrisk bagside og forside. De 2 sider af hjertet er ikke ens i motiverne, idet det er 2 forskellige andearter, der er illustreret  gennem klipningen  og indfletningen.

Rekord- Hjertet kan nemmest ses lige nu i en film, der blev lagt op i marts 2019 på hendes instagramprofil @larklisbet. Der er ikke så meget at sige om fremstillingen af det, bortset fra, at arbejdsprocessen var ret uorganiseret og kaotisk, fordi hun lige havde fået en hjernerystelse, da hun fremstillede det, og at det lykkedes i 1. forsøg og efter  en uges klipperier og fletterier. Farve- og temamæssigt er det er en bror til woven heart art " Svanelunden " som hun har haft permanent udstillet siden 2012 på Izmir Book and Paper Art Museum. Men rekordhjertet bliver ikke sendt ud af Danmark, selvom der har været bud efter det.

Det forbliver i den private samling The Woven Heart Art Museum, hvor det kan ses i Nykøbing Falster, når vi genåbner

Vore planer

Indgangspartiet er færdigt i Nykøbing Falster, men rummene, som  udstillingerne og de små kunstværker bor i,  er endnu ikke sat i stand. Vi kan ikke åbne endnu, da disse rum bliver brugt til opbevaring af byggematerialer og personlige effekter. Vi har desværre ikke fået fondsstøtte til projektet eller til renoveringen af Guldborghus, så udstillingsrummene bliver renoveret, efterhånden som vi får råd og skaffet materialerne til dem. Pandemien har udskudt åbningen af Woven Heart Art Museum i minimum 2 år, derfor ser det ud til, at vi kommer hen i 2025 eller 2026, før vi igen kan åbne museet.

Nogle få fotos fra Kulturhulen i Tisvildeleje, hvor museet boede i 3 år:

Vidste du, at flere af Lisbet Lærkes woven heart arts, både af dem, vi har på museet, og dem der er rejst ud i verden, har været med i flere forskellige typer udgivelser og publikationer?


Du finder en underside med en oplistning af disse under menupunktet: "Udgivelser" nedenunder menupunktet "Woven Heart Art Museum" øverst på denne hjemmeside.


Nogle af dem har været publiceret af andre udgivere. Andre af kunsthjerterne har hun selv fotograferet, lavet grafisk arbejde på og fået  optrykt i forskellige sammenhænge til hjælp til at kunne finansiere opbygningen af dette museum gennem brandet "Design by Lisbet Lark," som også har et under menupunkt på guldborghus.dk, da vi har brug for fortsat støtte til opbygningen og den fremtidige drift af dette private museum.

Støt opbygningen og den senere drift af  vores Woven Heart Art Museum ved at synes godt om og følge det på FACEBOOK.

Det er gratis at give et "like."

Vores FB-side hedder: "Woven Heart Art Museum, Julehjertemuseet."

Hvad er The Woven Heart Art Museum?

Den private samling, The Woven Heart Art Museum, formidler udviklingen af den danske tradition med at flette julehjerter fra at være en hobby til at være en anerkendt kunstart. Samtidigt viser museet udviklingen fra at  lave hjerter ud af 2 stykker flettet papir med symetriske motiver og ens forside og bagside og

til at fremstille dem ud af op til 10 stykker papir, med  forskellige asymetriske motiver på hver side, præsenteret af opfinderen af kunstarten og den hidtil eneste, der kan fremstille woven heart art i denne sværhedsgrad, billedkunstneren Lisbet Lærke.

OBS: Telefonen er midlertidigt lukket, åbner igen midt i marts 2023