At skabe en have er at tro på i morgen.

14. Januar 2021:

Vi, der er i risikogruppe, men ikke bor på plejehjem eller får hjemmepleje,  skal  fortsat bare blive hjemme og isolere os. Vi har heldigvis  forberedt os  kan beskæftige os selv, men det er der mange, der ikke har gjort.

 

Man har brug for noget afstresning, terapi, noget energigivende,  beroligende og meningsfuldt at tage sig til og tænke på. Efterhånden trænger vi også til at lære nogle nye mennesker at kende i området og netværke lidt.

 

Det er en lang, mørk vinter, hvor vi ikke kan være så meget ude i den lille gårdhave, vinterhaven, og pandemihaven, som vi kunne i sommer. Vi har brug for liv omkring os. De 14 orkideer + 6 andre planter, vi havde med os ved indflytningen,  rækker ikke i et stort hus.

Derfor valgte vi at sige ja til at hjælpe et restriktions- og coronaramt og på ubestemt tid nedlukket plantecenter i midtjylland og købe 63 eksotiske store moderplanter  af dem, som kom den 30. December 2020, ellers ville de være visnet og gået tabt. De har alle været i karantæne, inden de blev kørt med en specialopvarmet transport fra Aarhus til Nykøbing Falster.

 1 klarede ikke den hårde medfart. 5 har vi måttet skille os af med pga allergi. 4 er tyndet ud og sat sammen til en ny plante.

Det er allesammen planter af arter, som vi i skrivende stund ikke kan købe her på Lolland og Falster, og som vi derfor glæder os over på hobbybasis at kunne få til at trives og een efter een få ud i nogle nye hjem her i området. En stor del vil vi beholde selv,  for de er ret skønne.

 

Hvor juleaften blev en ensom oplevelse på kvisten, blev nytårsaften en eksotisk 2-mandsfest i forsalen.

Man skaber selv sin fest. 

Plantearter i Plant Rescue i Guldborghus:

For nogle år siden var det hibiscus, vi havde i Plant Rescue efter orkanen Bodil", hvor en masse udestuer blev smadret. 35 planter havde vi i pleje, indtil de kunne komme ud til nye hjem eller hjem til ejerne.

 

Vores orkidesamling består mestendels også af orkideer, vi har fået rundt omkring fra. Afblomstrede orkideer, som folk har opgivet at passe.  Orkideer købt på loppemarkeder i miserabel tilstand. 

 

I denne omgang er det primært en masse grønne luftrensere, som vi syntes var synd at lade gå til spilde et andet sted i landet og stå og visne,   når nu vi mangler dem i indretningen, ikke har dem heller kan få fat på dem her på Lolland  og Falster, og heller ikke kan købe dem i butikkerne og gartnerier/ blomsterbutikkerne her, i de perioder, hvor de må have åbent.

 

Efterår 2021:

Planterne er klar til nye hjem og formidles derfor videre.

I foråret 2021 begyndte vi under pandemien at tage imod en masse store koldtrumsorkideer fra boet efter en afdød samler I Tyskland, fordi vi forudså endnu en hård nedlukning og isolation den følgende vinter. Gisningerne holdt stik, men vore nye plantevenner gav os en frodig vinter i en håbløs tid. Dette foto er taget i november -december 2021 og vore store cymbidiummer blomstrer på skift hele vinteren.