Renovering af siderne af huset i 2019 - 2020

Når man overtager en gammel villa i november måned, er det normalt ikke så meget, man kan nå udendørs, før dags- og nattefrosten sætter ind, og  de udendørs bygningsrenoveringsaktiviteter bliver begrænsede af kulden.

 

Vi har derfor prioriteret at forebygge yderligere skader på / i bygningen.

Blandt andet så var alle vinduer malet fast til rammen, groet fast til rammen osv. Men nu kan de så åbnes, for daglig udluftning forebygger fugtskader og dårligt indeklima og er vigtig vedligehold af et hus.

 

Derudover var der afvigelser fra det i BBR-meddelelsen godkendte bygningsareal, ulovligt opført byggeri af den tidligere ejer, da vi overtog villaen i nov 2019.... Det har vi i december 2019- februar 2020  rettet op på.

Vi rydder løbende op på matriklen, sorterer og genbruger så vidt muligt renoveringsaffaldet. Vi producerer ikke mere affald, end vi indenfor rimelig tid kan nå at bortskaffe, for vi vil ikke bo på en losseplads. Det vil sige, at vi går ikke i gang med et renoveringsprojekt, uden at vi også har en løbende plan for affaldshåndteringen, hvornår og hvordan vi kan slippe af med byggeaffaldet, og vi går ikke igang med nye større renoveringsprojekter, før der er ryddet op efter de tidligere projekter. Der skal se ordentligt ud omkring os.

Vi blev færdige med at renovere både nordsiden og sydsiden af huset I 2020:

Renovering sydsiden af huset

Baghaveområde.

 • Defekt solfanger på råddent skur, nov 2019

  Synlig udefra gaden, skæmmer indblikket udefra. Opført uden byggetilladelse af tidligere ejere. Ikke tilladt ifølge købstads-lokalplanen, passer ikke ind i bybilledet. Ikke BBR-godkendt. Virker ikke og kan ikke repareres. Efterladt af tidligere ejer.
  Den må ned!

 • Væg og hjørne efter nedrivning af solfageranlæg dec. 2019 og nedbankning af løst puds.

  21.dec 2019: Nu revet ned og byggeaffaldet er sorteret, ryddet op og kørt væk. Efterlader en husmur og et stort hjørne, der trænger til at få banket resten af det løse puds af, blive støbt op igen og malet. Vi har materialerne hjemme til arbejdet, men det kan ikke udføres i frostvejr.

  21/12 2019: 9 meter lang og 6 meter høj væg til opstøbning/ oppudsning efter et herover vist nedrivningsprojekt.

  Vi er igang med at kradse efeurødder ud af væggene også, et større projekt. Opstøbningen af hjørnet og væggen påbegyndes. Det hårde arbejde bliver lavet af fruen i huset.

 • 21/12 2019: 9 meter lang og 6 meter høj væg til opstøbning/ oppudsning efter solfangernedrivningsprojektet

  Vi er igang med at kradse efeurødder ud af væggene også, et større projekt. Opstøbningen af hjørnet og væggen påbegyndes. Det hårde arbejde bliver lavet af fruen i huset.

 • 18/1 2020: Færdig med at opstøbe hjørnet.

  Mild vinter. Kold tjans, men perfekt vejr til dette arbejde. Færdig med at opstøbe og forme hjørnet i 6-7 omgange. Optørret og malet, da det jo alligevel skal have flere gange. Sølle 25kg kalkmørtel kunne ikke gøre det, så nu har vi fået 100 kg mere hjem til damen. Opdaget endnu et stort hul inde under pudsen, så forfra med at banke ned og pudse op der også.

 • April 2020,: Sydmur malet

 • Juli 2020: Vi har sat 2 nye vinduer i sydmuren

  Farveforskelle fra det forrige foto skyldes, at dagslyset er forskelligt.
  Vi er færdige med at renovere sydmuren!

Renovering nordsiden af huset

Baghaveområde.

Udover, at plankeværk er blevet skiftet, så er murene blevet renoveret og vinduerne udskiftet.

 • 6/4 2020: Nordmuren: Ved overtagelsen i nov 2019 fulgte denne sidebygning med...

  6/4 2020: Nordmuren: Ved overtagelsen i nov 2019 fulgte denne sidebygning med...

  "Ned eller renoveres?" tænkte vi.
  Der foreligger byggetilladelse til den og den er med på BBR opgørelsen. MEN MEN MEN... Dette område af huset er aldrig blevet gjort færdigt eller rettet ind efter lokalplanen:

  Man har IKKE jernhegn her i området, men levende hegn eller plankehegn. Den ene side af huset er IKKE lyserødt, når resten af huset er gult, og man har IKKE en murstenssidebygning stående i et område, hvor murene skal være pudsede.

  17/5 2020: Færdigt arbejde!

  Efter vores mening pyntede det.
  Trådhegnet er et, naboen har sat op, for at folk ikke skal gå ind på hans byggeplads. Nabohuset er nemlig også ved at blive sat i stand.
  Klik på billedet for at se hele fotoet.

 • 17/5 2020: Færdigt arbejde!

  17/5 2020: Færdigt arbejde!

  Efter vores mening pyntede det.
  Trådhegnet er et, naboen har sat op, for at folk ikke skal gå ind på hans byggeplads. Nabohuset er nemlig også ved at blive sat i stand.
  Klik på billedet for at se hele fotoet.