Renovering af Guldborghus

Det siger sig selv, at når man i vor tid vil renovere en gammel bygning fra 1916 inde som ude med en høj bevaringsværdi, så er det ikke nogen selvfølge, at man kan gå lige hen i det nærmeste byggemarked og finde datidige byggematerialer, der bevarer originaliteten og autensiteten. 

Derfor har vi altid også brugt byggematerialer fra genbrugsudbydere, og auktionshuse, hvor vi kan købe og derved skaffe tidstypiske og de ægte materialer og indretningsmæssige detaljer fra den tid, hvor huset blev bygget. På undersiden "Hvor kommer det fra?" under menupunktet "Om villaen" kan du se, hvor nogle af de materialer, vi renoverer Guldborghus med, kommer fra, og her kommer vi langt omkring i hele landet.

 

Fremadrettet bliver renoveringerne af Guldborghus foretaget, når vi har tid og råd til dem, har fået samlet alle materialerne til dem,  og når vi kan finde de rette originale gamle byggematerialer på markedet til renoveringerne, og i det tempo, vi kan nå at renovere dem , så de kan blive klar til brug for større projekter, som så må vente,  til vi har alle delene klar. For nogle byggematerialer skal sættes istand, før de bliver brugt til som en del af større istandsættelser, især når det drejer sig om originale gamle Skønvirke -detaljer, hængsler, beslag, knopper, ornamenter, kunstneriske dekorationer, osv..har de brug for en kærlig og arbejdsom hånd, inden de kan bruges til at fuldende en større renovering. Nogle dele fremstiller vi selv.

Men vi har også på forhånd fået samlet rigtigt mange byggematerialer sammen, som vi har gjort klar, og som vi har haft opmagasinet indtil indflytningen i november 2019.

Vi har opdelt hele  det store projekt med renoveringen af Guldborghus i delprojekter, bid for bid. Rum for rum gøres færdig, ved at opdele dem i yderligere småprojekter, som prioriteres i forhold til at få et større projekt gjort færdigt, før der startes et nyt sted i huset.

Hvert større istandsættelsesprojekt på Guldborghus arbejder vi målrettet med i 2 månedersmoduler, hvor vi målrettet skaffer de brugte materialer og effekter, som vi så, renser, renoverer og derpå anvender i istandsættelsen. Når vi har dette mål at gøre større projekter færdige på 2 måneder, er det ikke, fordi andre har sat en deadline, for det er der ikke nogen, der har, men derimod for selv at sikre fremdrift i del- istandsættelsesprojekterne, der jo er nødt til at blive gjort færdig for at et større projekt som helhed kan fuldføres og færdiggøres. Alt bliver lavet fra bunden af, også det vi selv fremstiller. Når noget færdigt bliver vist frem her på siden, har det derfor ofte været et par måneder undervejs, nogen gange mere. Jo større projekter,- jo længere tid har de taget at realisere.

Liste over færdigrenoverede rum:

Vi har 16 rum i alt fra kælder til kvist,  som ved indflytningen i november 2019 trængte til en kærlig hånd, alt fra nye vinduer til en gennemrenovering af fast inventar. Nogle af rummene var ubeboelige og utætte. Nogle af dem havde et rodet og nedsliidt og misligholdt "look." I nogle af dem virkede installationerne ikke. Nogle af dem egnede sig ikke til det, vi har tænkt os at bruge dem til. Ingen af vinduerne eller yderdørene i huset overholdt lokalplanen. 

Her er en liste over de rum, vi er blevet færdige med at renovere:

 

 

- Kontoret (November 2019) 

- Personalekøkken (December 2019)

- Hall i 2 etager inkl loft- og tagvinduesrenovering, (Maj 2020)

- Personalegarderobe og viktualierum. (Juni 2020)