09-Januar-2020

Sidste nyt

Vi er gået i gang med at renovere forskellige originale dele af hall´en fra 1916, væggene, trappetrinene, gulvene, dørene, vinduerne og de indbyggede skabe er ved at blive renoveret og dekoreret tilbage til oprindelig Skønvirke stil. Således er vi nu blevet færdige med at oprense plankegulvene og trappetrinene i hall´en. Et enkelt indbygget skab er blevet renoveret indvendigt, mens vi er ved at gøre alle 3 faste gamle indbyggede skabe i hall´en klar til en udvendig renovering. Samtidigt er denne vinter meget mild, så vi er stadig igang udenfor med at støbe / pudse en stor hullet mur op.

Renovering af Guldborghus

Det siger sig selv, at når man i vor tid vil renovere en gammel bygning fra 1916 inde som ude med en høj bevaringsværdi, så er det ikke nogen selvfølge, at man kan gå lige hen i det nærmeste byggemarked og finde datidige byggematerialer, der bevarer originaliteten og autensiteten. 

Derfor har vi altid også brugt byggematerialer fra genbrugsudbydere, og auktionshuse, hvor vi kan købe og derved skaffe tidstypiske og de ægte materialer og indretningsmæssige detaljer fra den tid, hvor huset blev bygget. På undersiden "Hvor kommer det fra?" under menupunktet "Om villaen" kan du se, hvor nogle af de materialer, vi renoverer Guldborghus med, kommer fra, og her kommer vi langt omkring i hele landet.

 

Fremadrettet bliver renoveringerne af Guldborghus foretaget, når vi har tid og råd til dem, har fået samlet alle materialerne til dem,  og når vi kan finde de rette originale gamle byggematerialer på markedet til renoveringerne, og i det tempo, vi kan nå at renovere dem , så de kan blive klar til brug for større projekter, som så må vente,  til vi har alle delene klar. For nogle byggematerialer skal sættes istand, før de bliver brugt til som en del af større istandsættelser, især når det drejer sig om originale gamle Skønvirke -detaljer, hængsler, beslag, knopper, ornamenter, kunstneriske dekorationer, osv..har de brug for en kærlig og arbejdsom hånd, inden de kan bruges til at fuldende en større renovering. Nogle dele fremstiller vi selv.

Men vi har også på forhånd fået samlet rigtigt mange byggematerialer sammen, som vi har gjort klar, og som vi har haft opmagasinet indtil indflytningen i november 2019.