• Nov 2019: Badestandard ved indflytning

  Klik på fotoet for at se hele billedet.

 • August 2020.

  Det skal samme vej ud, som det oprindeligt er lommet ind. Passer fint sammen med en vinduesudskiftning.

 • 30. oktober 2020

  Vindue udskiftet. Vindueskarm bygget ud af nye materialer. Flytbar bruserskærm opsat. Den har vi lavet ud af rester fra de udendørs espalierer.
  Radiatorskjuleren er også genbrugsmaterialer, 2 udskårne teaktræsfriser fra en af vore tidligere boliger.

VVS renovering

Når man køber et gammel hus, der ikke har været beboet længe, er der altid en risiko for, at noget går i stykker, når man flytter ind og har brugt installationerne i et stykke tid. 

 • Opklodset radiator, der kun hænger fast i den ene side

  Juli 2020: Vi venter på en blikkenslager for nedtagning af radiatoren.

 • August 2020: Radiator nedtaget.
  September 2020: ... Når nu den var taget ned, kunne vi ligeså godt fjerne bagpladen og isolere kvisten bagtil yd mod taget. En gammel hvepserede isolerer ikke så godt , så ud med den og hele den ødelagte isolering omkring den!

 • September 2020:
  Nu lagt 30 cm isolering ud mod taget, dampspærre og sat en ny radiator op. Efter fotoet blev taget har vi lavet afslutningerne rundt om radiatoren, så man ikke kan se den grønne dampspærre.

 • Gæstetoilettet i forbindelse med hall ' en. Foto fra maj 2020.

  Klik på fotoet før at se hele billedet.
  Problemstillinger:
  Koldt 1- lags vindue.
  Man fryser om rumpen.
  Manglende privatliv.
  Indblik fra naboens vinduer.
  Original gardinmontering.
  Svært at holde rent.
  Upersonligt.
  Mangler stil.

  Men det ligger perfekt i husets logistik og det virker!
  Kloaken er ny.
  2. Step i istandsættelsen af vores publikumstoilet er udskiftning af 1- lagsvinduet til 1 lags med kitfals og Termo i forsats og med en mattering. Sker efter planen i sommeren 2020, også er det slut med kiggeriet og slut med at fryse om de ædlere dele.

 • Foto juli 2020. Vindue udskiftet i juni 2020.

  Koblet 1-lags med een sprosse og med kitfals udvendigt og termo i den indvendige rude. Spejlfilm sat på inderruden.

Uge 2 i villaen: Kloakrør sprang

Vi havde kun boet her i godt 1 1/2 uge, da der gik hul på et skjult kloakrør under kældergulvet i vores "minipalæ." Det brugte WC vand kom pludseligt  op gennem kældergulvet i kælderentreen, hvergang vi trak ud i toilettet ovenover eller brugte vand i køkkenet.

Så måtte vi pakke alt sammen igen og flytte vore flyttekasser og møbler og værktøj ud igen, for at få gravet kældergulvet op og lagt et nyt kloakrør. En uforudset beskidt, larmene og ildelugtende og stressende event, da vi ligesom ikke havde andre steder at opholde os. Kældergulvet blev hakket op over flere dage med en slagboremaskine og opgravningen af slammet har også taget et par dage. Derpå fulgte en hel dag uden adgang til et toilet, hvor  det utætte lerrør blev koblet fra og hvor det nye plastrør blev lagt og koblet på, og rørene kastet til med en blanding af jord og sand. Så fulgte en dag med en ulækker gang rengøring rundt om hullet, som vi selv måtte stå for, da det våde slam / jord under gulvet var blevet kastet op på væggene og resten af gulvet....

Men det hele går nu som smurt og vi har fået en helt ny og velfungerende kloak. En kloakskade er en pebret omgang rent økonomisk, og alt hvad vi havde sat ned i kælderen, måtte op at stå i resten af huset, så vi hverken kunne komme frem eller tilbage eller komme til at male eller indrette resten af huset i de 2-3 uger, mareridtet stod på. 

Kaos!

Alle synlige rør i huset har dog heldigvis vist sig at være tætte.  

 • NY klaokrør lagt og nyt gulv støbt op

  Så får vi nok ikke flere kloakproblemer i vores levetid.
  Nov 2019.