VVS renovering

Når man køber et gammel hus, der ikke har været beboet længe, er der altid en risiko for, at noget går i stykker, når man flytter ind og har brugt installationerne i et stykke tid. Vi blev da heller ikke skånet i denne henseende:

Et WC stod af under kloakskaden

Et af vore gamle tilkalkede WC´er gik i stykker under afprøvningen i forbindelsen med ilægning af 4 meter nyt kloakrør i kælderen i november.

Herefter stod det på skyl via spand-med-vand-metoden i et stykke tid.... At købe  et nyt WC i december måned og få det sat på af en autoriseret VVS´er, for man kan jo ikke undvære et WC.

..... Vi spiser havregrød og risengrød, indtil selvrisikoen på kloakregningen og VVS-regningen er betalt......

Uge 2 i villaen: Kloakrør sprang

Vi havde kun boet her i godt 1 1/2 uge, da der gik hul på et skjult kloakrør under kældergulvet i vores "minipalæ." Det brugte WC vand kom pludseligt  op gennem kældergulvet i kælderentreen, hvergang vi trak ud i toilettet ovenover eller brugte vand i køkkenet.

Så måtte vi pakke alt sammen igen og flytte vore flyttekasser og møbler og værktøj ud igen, for at få gravet kældergulvet op og lagt et nyt kloakrør. En uforudset beskidt, larmene og ildelugtende og stressende event, da vi ligesom ikke havde andre steder at opholde os. Kældergulvet blev hakket op over flere dage med en slagboremaskine og opgravningen af slammet har også taget et par dage. Derpå fulgte en hel dag uden adgang til et toilet, hvor  det utætte lerrør blev koblet fra og hvor det nye plastrør blev lagt og koblet på, og rørene kastet til med en blanding af jord og sand. Så fulgte en dag med en ulækker gang rengøring rundt om hullet, som vi selv måtte stå for, da det våde slam / jord under gulvet var blevet kastet op på væggene og resten af gulvet....

Men det hele går nu som smurt og vi har fået en helt ny og velfungerende kloak. En kloakskade er en pebret omgang rent økonomisk, og alt hvad vi havde sat ned i kælderen, måtte op at stå i resten af huset, så vi hverken kunne komme frem eller tilbage eller komme til at male eller indrette resten af huset i de 2-3 uger, mareridtet stod på. 

Kaos!

Alle synlige rør i huset har dog heldigvis vist sig at være tætte.  

  • NY klaokrør lagt og nyt gulv støbt op

    Så får vi nok ikke flere kloakproblemer i vores levetid.
    Nov 2019.