Renovering afde orginale indbyggede skabe.

De har allesammen forkellige greb, ser forskellige ud og er skallet af og er blevet ødelagt af tidens tand og skiftende redesigns, alt efter hvem der har boet i huset.

Dette vil vi nu ændre på. De skal have et ensartet tidstypisk look, vel at mærke anno 1916, men bare nyistandsat både udvendigt og indvendigt.

Renovering af originalt 103 år gammelt garderobeskab i hall´en

17/12 2019:

Du ved.... Det er det første dine gæster ser, når de kommer ind hos dig. Det der med førstehåndsindtrykket, du ved...

Du ved også, at garderobeskabet og buffeten i entreen,.... "det kan vi altid nå, når vi får tid "..... Men hvis garderobeskabet er så grimt, ulækkert og misligholdt, at du ikke selv har lyst til at hænge dit tøj deri, hvad får dig så til at tro, at dine gæster vil?

 Nej, vel?

Sæt i gang!

 

Tip: Klik på billederne og se dem i fuld størrelse.

Jan - feb 2020: Indbygget buffetskab

 • Dec 2019: Før-foto.

  Skramlet og ødelagt låge, hvor der engang har siddet en fyldning. Skramlet og ødelagt skabskabinet, Rester af afknækkede udskæringer knækket topplade. Knob fra 1980´ erne.

 • 1.februar 2020:

  Igang med at afbulbe og afskrabe de mange lag maling. Inderste lag efter grundmalingen er kridhvit med rester af forgyldninger. I 1970´erne har det været malet orange med naive violette blomster. Under den fjernede topplade, sidder der rester af grønt marmor med noget forgyldning på. Vi har sat en stenhugger igang med at lave en ny.

 • 6.2 februar 2020... Opdateres:

  Nu fjernet al malingen på kabinettet. Lågen er blevet færdigrenoveret: Kradset af for gammel maling, slebet ned, spartlet, slebet og malet, nu med en ny fyldning og en mere tidssvarende porcelænsknop, anno 1916.

 • Dec 2019: Før-foto.

 • Dec 2019: Førfoto

 • 17/12 2019: Garderobeskab indvendigt før renovering

  Indvendigt detaljefoto, venstre øverste hjørne. Hylden er en bordplade fra en gammel skolepult. Messingstangen er sort af skidt. Den er vist aldrig blevet vedligeholdt. Dybe revner i væggene.

 • 26/12 2019: Garderobeskab indvendigt efter renovering.

  7 lag gammelt tapet og løst puds fjernet. Træsider/ fyldninger kradset af. Vasket af med grundrens. Væggene pudset op igen, huller og store revner lappet og spartlet. Alt er grundet og malet. Den gamle messinggarderobestang er blevet pudset op igen og genbrugt. Selvfremstillede og renoverede loppefund: Tidstypiske bøjler med datidens mundheld sat ind i skabet. Skolepultbordpladen vasket af og genbrugt som hattehylde.

 • Garderobeskab indvendigt før renovering

 • Garderobeskab indvendigt efter renovering

  Skoskabet er et IKEA- møbel, vi genbruger fra en af vore tidligere boliger. Det kan ikke ses til dagligt, da det vil være lukket inde i skabet, men det gør, at det er nemmere at holde orden i hall´en.

 • 5/2 Vi er nu klar til at begynde at skrabe skabet af for gammelt maling udvendigt og starte den udvendige renovering af det.

 • Garderobeskab udvendigt før renovering

 • 27/12 2019: Vi afventer materialerne til den udvendige renovering af skabet.

  Indtil vi har skaffet dem, går vi videre med vore andre projekter. Blandt andet med at forberede de andre indbyggede skabe i hall´en til en udvendig renovering, samt oprense gulvene og trappetrinene i hall´en.