Udvendig renovering af Guldborghus

Når man overtager en gammel villa i november måned, er det normalt ikke så meget, man kan nå udendørs, før dags- og nattefrosten sætter ind, og  de udendørs bygningsrenoveringsaktiviteter bliver begrænsede af kulden.

 

Vi har derfor prioriteret at forebygge yderligere skader på / i bygningen.

Blandt andet så var alle vinduer malet fast til rammen, groet fast til rammen osv. Men nu kan de så åbnes, for daglig udluftning forebygger fugtskader og dårligt indeklima og er vigtig vedligehold af et hus.

 

Derudover var der afvigelser fra det i BBR-meddelelsen godkendte bygningsareal, ulovligt opført byggeri af den tidligere ejer, da vi overtog villaen i nov 2019.... Det har vi i december 2019- februar 2020  rettet op på.

Vi rydder løbende op på matriklen, sorterer og genbruger så vidt muligt renoveringsaffaldet, og nåede blandt andet lige en tur mere på Genrbugspaldsen, inden den og resten af samfundet blev lukket ned i marts 2020, p gr. a Coronakrisen. Vi producerer ikke mere affald, end vi indenfor rimelig tid kan nå at bortskaffe, for vi vil ikke bo på en losseplads. Det vil sige, at vi går ikke i gang med et renoveringsprojekt, uden at vi også har en løbende plan for affaldshåndteringen, hvornår og hvordan vi kan slippe af med byggeaffaldet, og vi går ikke igang med nye større renoveringsprojekter, før der er ryddet op efter de tidligere projekter. Der skal se ordentligt ud omkring os.

Tip: klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

 • 18/1 2020: Færdig med at opstøbe hjørnet

  Mild vinter. Kold tjans, men perfekt vejr til dette arbejde. Færdig med at opstøbe og forme hjørnet i 6-7 omgange. Optørret og malet, da det jo alligevel skal have flere gange. Sølle 25kg kalkmørtel kunne ikke gøre det, så nu har vi fået 100 kg mere hjem til damen. Opdaget endnu et stort hul inde under pudsen, så forfra med at banke ned og pudse op der også.

 • April 2020,: sydmur malet

 • Juli 2020: Vi har sat 2 nye vinduer i sydmuren.

  Vi er færdige med at renovere sydmuren!

 • Defekt solfanger på råddent skur, nov 2019

  Synlig udefra gaden, skæmmer indblikket udefra. Opført uden byggetilladelse af tidligere ejere. Ikke tilladt ifølge købstads-lokalplanen, passer ikke ind i bybilledet. Ikke BBR-godkendt. Virker ikke og kan ikke repareres. Efterladt af tidligere ejer. Den må ned!

 • Væg og hjørne efter nedrivning af solfageranlæg dec. 2019 og nedbankning af løst puds.

  21.dec 2019: Nu revet ned og byggeaffaldet er sorteret, ryddet op og kørt væk. Efterlader en husmur og et stort hjørne, der trænger til at få banket resten af det løse puds af, blive støbt op igen og malet. Vi har materialerne hjemme til arbejdet, men det kan ikke udføres i frostvejr.

 • 21/12 2019: 9 meter lang og 6 meter høj væg til opstøbning/ oppudsning efter et herunder vist nedrivningsprojekt.

  Vi er igang med at kradse efeurødder ud af væggene også, et større projekt. Opstøbningen af hjørnet og væggen påbegyndes. Det hårde arbejde bliver lavet af fruen i huset. Ingen "Maud"- nykker her!

 • Hoveddør ved overtagelsen nov 2019

  Utæt 70' er dør.

 • Ny hoveddør sat i d 9/7 2020

  Fremstillet af os selv under pandemien i foråret 2020 i den forreste sal ud mod gaden.
  Dør af douglasgran, fremstillet af den kvindelige halvdel, malet med linolie. Dørkarm og dørtrin i egetræ malet med blank skibslak , tilpasning, mv lavet af dennmandlige halvdel af os.

 • Afslutninger udføres....

 • 6/4 2020: Ved overtagelsen i nov 2019 fulgte denne sidebygning med...

  "Ned eller renoveres?" tænkte vi.
  Der foreligger byggetilladelse til den og den er med på BBR opgørelsen. MEN MEN MEN... Dette område af huset er aldrig blevet gjort færdigt eller rettet ind efter lokalplanen. Man har IKKE jernhegn her i området, men levende hegn eller plankehegn. Den ene side af huset er IKKE lyserødt, når resten af huset er lysegult, og man har IKKE en murstenssidebygning stående i et område, hvor murene skal være pudsede.

 • 17/5 2020: Færdigt arbejde!

  Efter vores mening pyntede det.
  Trådhegnet er et, naboen har sat op, for at folk ikke skal gå ind på hans byggeplads. Nabohuset er nemlig også ved at blive sat i stand.
  Klik på billedet for at se hele fotoet.

Nedrivning af veranda / ulovlig overdækning december 2019

 • Ulovligt opført veranda/ overdækning.

  Ikke nok med, at det er en øjenbæ på en købstads gårdsplads. Den er heller ikke BBR godkendt. Der findes ingen byggetilladelse til den og heller ingen arkitekttegninger til den. Vi vil ikke sidde højt hævet over vore naboer og glo ned i deres haver. Vi har slet ikke brug for at være "på" og blive kigget på hele tiden. Den er håndværksmæssigt ualmindeligt dårligt og grimt bygget, noget halvråddent klams, der strider mod enhver form for æstetik, passer ikke til husets arkitektur. Efter vores mening strider den også mod lokalplanen.
  Foto fra september 2019.

 • Nedrivning af ulovligt bygget veranda.

  16/12 2019:
  Så vi "kom lige til at vælte den." Affaldet lå her sorteret ud, indtil det et par dage efter blev kørt på Genbrugspladsen, inden vi går videre med næste affaldsskabende projekt. Vi har fået meget bedre plads i vores lille byhave!

 • Hullet sålbænk under vinduerne i karnappen mod vejen.

  Nov 2019.

 • Sålbænk i karnap under opstøbningsarbejdet

  Nov 2019.

 • Færdigopstøbt og renoveret sålbænk i karnap.

  Dec 2019

 • Tidligere postkasse. Før nov 2019

 • Ny postkasse Nov 2019.

  Lille investering,- stor forskel på helhedsindtrykket. Købt hos www.klassiskelamper.dk

Udskiftning vindue på bagsiden af bygningen.

Midt under coronakrisen i marts 2020 faldt der et 70' er helrude vindue ud på bagsiden af bygningen. Kold omgang, når man ikke kan få en tømrer ud, 5 graders varme overalt indenfor, og når man ikke kan få et svar fra den hjemsendte nedlukkede kommune om, hvilket vindue, man så må sætte i, og alle producenter og butikker var lukket. Vi fandt et pænt sprossevindue fra 2018 og satte i i denne forfærdelige situation: 

 • 16. 3 2020: Thermivindue faldet ud. Stod åbent på ubestemt tid under coronakrisen, indtil det kunne skiftes.

 • Primo maj j 2020: I gang med oppudsning af 30-40 år gammel mur, der ifølge lokalplanen SKAL være oppudset, opstøbning af ny og korrekt sålbænk mage til de originale sålbænke i huset. Nyt sprossevindue sat i. Arbejdet udføres af den mandlige halvdel af os,

 • Opdateres: 17i.maj 2020: I gang med diverse afslutninger..