Udvendig renovering af Guldborghus

Når man overtager en gammel villa i november måned, er det normalt ikke så meget, man kan nå udendørs, før dags- og nattefrosten sætter ind, og  de udendørs bygningsrenoveringsaktiviteter bliver begrænsede af kulden.

 

Vi har derfor prioriteret at forebygge yderligere skader på / i bygningen.

Blandt andet så var det ikke alle vinduer, der er designet til at kunne åbnes, der kunne åbnes ved overtagelsen. De var malet fast til rammen, groet fast til rammen osv. Men nu kan de så åbnes, da vi mener, at daglig udluftning forebygger fugtskader og dårligt indeklima,  og derfor er en vigtig del af vedligeholdet af et hus.

Derudover var der afvigelser fra det i BBR-meddelelsen godkendte bygningsareal, ulovligt opført byggeri af den tidligere ejer, da vi overtog villaen i nov 2019.... Det er vi i december 2019 allerede i gang med at rette op på, for man kan godt rive ned om vinteren, selvom det er hundekoldt....

Vi rydder også op på matriklen i vinterens løb efter den tidligere ejer/ de tidligere lejere på grunden, selvom det er koldt og ulækkert arbejde, men vi vil ikke bo i noget klondyke eller i noget, der ligner en losseplads. Vi har ikke selv en bil , een af os har aldrig haft et kørekort, så vi lejer en bil i den ønskede størrelse en gang i mellem. Vi planlægger, rydder op, organiserer, samler sammen og sorterer  affaldet, så det er klar til nogle ture til Genbrugspladsen, når vi alligevel lejer en bil eller en kassevogn til andre formål. Her ligger det så i max 2 - 3 dage bag huset, usynligt ude fra vejen, eller i kælderen, så bliver det kørt væk.

Tip: klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

 • 21/12 2019: 9 meter lang og 6 meter høj væg til opstøbning/ oppudsning efter et herunder vist nedrivningsprojekt.

  Vi er igang med at kradse efeurødder ud af væggene også, et større projekt. Opstøbningen af hjørnet og væggen påbegyndes. Det hårde arbejde bliver lavet af fruen i huset. Ingen "Maud"- nykker her!

 • 18/1 2020: Færdig med at opstøbe hjørnet.

  Mild vinter. Kold tjans, men perfekt vejr til dette arbejde. Færdig med at opstøbe og forme hjørnet i 6-7 omgange. Optørret og malet, da det jo alligevel skal have flere gange. Sølle 25kg kalkmørtel kunne ikke gøre det, så nu har vi fået 100 kg mere hjem til damen. Opdaget endnu et stort hul inde under pudsen, så forfra med at banke ned og pudse op der også.

 • 13/2 2020 Den færdige sydmur og sokkel

  Vi holder nu en længere pause i arbejdet med denne side af huset, indtil vi får råd til at udskifte vinduerne, så de kommer til at følge lokalplanen med sprossevinduer, og ordne sålbænkene under dem. Klik på billedet for at se hele fotoet. Væggen er næsten ikke til at kende igen!

 • Defekt solfanger på råddent skur, nov 2019

  Synlig udefra gaden, skæmmer indblikket udefra. Opført uden byggetilladelse af tidligere ejere. Ikke tilladt ifølge købstads-lokalplanen, passer ikke ind i bybilledet. Ikke BBR-godkendt. Virker ikke og kan ikke repareres. Efterladt af tidligere ejer. Den må ned!

 • Væg og hjørne efter nedrivning af solfageranlæg dec. 2019 og nedbankning af løst puds.

  21.dec 2019: Nu revet ned og byggeaffaldet er sorteret, ryddet op og kørt væk. Efterlader en husmur og et stort hjørne, der trænger til at få banket resten af det løse puds af, blive støbt op igen og malet. Vi har materialerne hjemme til arbejdet, men det kan ikke udføres i frostvejr.

Nedrivning af veranda / ulovlig overdækning december 2019

 • Ulovligt opført veranda/ overdækning.

  Ikke nok med, at det er en øjenbæ på en købstads gårdsplads. Den er heller ikke BBR godkendt. Der findes ingen byggetilladelse til den og heller ingen arkitekttegninger til den. Vi vil ikke sidde højt hævet over vore naboer og glo ned i deres haver. Vi har slet ikke brug for at være "på" og blive kigget på hele tiden. Den er håndværksmæssigt ualmindeligt dårligt og grimt bygget, noget halvråddent klams, der strider mod enhver form for æstetik, passer ikke til husets arkitektur. Efter vores mening strider den også mod lokalplanen.
  Foto fra september 2019.

 • Nedrivning af ulovligt bygget veranda.

  16/12 2019:
  Så vi "kom lige til at vælte den." Affaldet lå her sorteret ud, indtil det et par dage efter blev kørt på Genbrugspladsen, inden vi går videre med næste affaldsskabende projekt. Vi har fået meget bedre plads i vores lille byhave!

 • Luftfoto. Den nu nedrevne veranda er mærket op med en rød pil og firkant.

  Til gengæld mangler der så en ca 12m2 bygning i sydskellet, hvor et udhus eller drivhus er blevet revet ned, da bygningen var så faldefærdig og rådnet så meget, at det var uforsvarligt rent sikkerhedsmæssigt at lade den stå, hvorfor den ikke er med på kommunens luftfoto, som vi modtog dagen efter nedrivningen af verandaen. Vi genopfører den manglende 12m2 bygning i en stil, der passer til området, så snart vi har samlet materialerne til det, og når vejret bliver bedre.

 • Hullet sålbænk under vinduerne i karnappen mod vejen.

  Nov 2019.

 • Sålbænk i karnap under opstøbningsarbejdet

  Nov 2019.

 • Færdigopstøbt og renoveret sålbænk i karnap.

  Dec 2019

 • Tidligere postkasse. Før nov 2019

 • Ny postkasse Nov 2019.

  Lille investering,- stor forskel på helhedsindtrykket. Købt hos www.klassiskelamper.dk