Hele Danmark i eet hus...

Liste over hvor vore nye og brugte materialer og interiør stammer fra

Når man handler brugte møbler og byggematerialer i genbrugsbutikker eller på auktioner, er det ikke altid man ved,  hvor de stammer fra. Men ved nogle af materialerne, vi bruger til renoveringen af vores bevaringsværdige lille "slot" i skønvirkestil, og nogle af de ting, vi renoverer, ligger der heldigvis noter, små beskeder, kvitteringer, eller også har sælgeren en oplysning om, hvor de oprindeligt stammer fra. Faktisk vil vi gerne vide det, og måske vil de, der har sat det på auktion eller til salg gennem genbrugsbutikkerne, arvinger, de tidligere ejere,  m. fl. også gerne vide det og se, hvor tingene er havnet. For mange mennesker er skønvirke også en stilart, der knytter sig mange barndomsminder til, for det er ofte familiens mærkedage i disse storslåede skønvirke omgivelser, der har gjort mest indtryk på dem som børn.

 

Ofte er det gode effekter eller materialer, der ellers skulle have været smidt ud, på Genbrugspladsen, brændt af eller bortskaffet på anden måde i forbindelse med en rydning eller en renovering af det pågældende sted. Så på den måde, er det både bæredygtigt og klimarigtigt at genbruge dem til at renovere vores egen bevaringsværdige bygning tilbage til skønvirkestil med, også selvom dens officielle energimærke måske ikke er i lige der i top.

For når man genbruger kvalitetsmaterialer, kunstneriske detaljer, mv. fra andre bygninger, der oprindeligt er bygget i skønvirkestil, også kaldet "Bedre byggeskik" , har man ikke bidraget til CO2-udslippet, på samme måde, som når man køber nye materialer, som både har belastet miljøet under fremstillingen og transporten til brugsstedet. Skønvirke opstod blandt danske designere og håndværkere, som en blanding af art nuveau og jugendstil og var en protest mod industrialiseringens masseproduktion. Byggematerialerne fra skønvirke bevægelsens periode og  "Bedre byggestil" er derfor ofte i høj håndværksmæssig kvalitet, uopslidelige, og mange af dem har derfor, ganske som forudset dengang overlevet industrialiseringens masseproducerede materialer, der ofte er ringere kvalitet.

For os ligger der tit et stort, enormt tidskrævende og hårdt arbejde i at renovere og rense  de gamle brugte byggematerialer og effekter i skønvirkestil, inden de står skarpt nok til, at vi kan bruge dem til selve renoveringen af bygningen i  "Bedre byggestil".  Men ganske som i skønvirketiden, vil vi ikke gå på kompromis med den håndværksmæssige kvalitet, hverken i vores eget eller i vore håndværkeres arbejde.

 

For sjov skyld og for selv at kunne holde styr på det, når vi bliver spurgt, lister vi efterhånden op, hvilke steder, byggematerialerne og brugt og nyere interiør, som vi istandsætter og bruger i indretningen, kommer fra: 

 

 

 • HC Jacobsen væg-og træmaling, Sønderborg .

  Centralpostbygningen, Tietgensgade, København, Nordic Choises Hotel, Villa Copenhagen.

  Egne tidligere ejerlejligheder i Søborg ved København.


  Klassiske Lamper

  Eget tidligere sommerhus, Bag Skovens Brugs, Jægerspris

  Boet Efter Esther Petersen, Tornerosevej, Herlev.

  Genbyg

  Boet efter Frede Boel, Snoghøj Alle 44, 2770 Kastrup


  Butik i TIVOLI, København. • Patriciervilla i Nordsjælland.

  Byens Bazar, Søborg ved København.

  Egen tidligere villa Højvangen 15, Hjørring.

  Egen tidligere Villa, Jørgen H. Nielsensvej, Hjørring

  Butik Siam, Tisvildeleje

  Vinduesproducenten Rationels restlager af nye sprossevinduer.

  Aage Svendborg Petersens værksted, Tornemarksvej 26, 3700 Rønne

  Dødsbo i Jægersborggade, København.

  Egen tidligere villa, Egager 1, Hareskovby

  Tibberuphøkeren, Helsingør

 • Jespers Planteskole, Holstebro.

  Egen tidligere feriebolig i Tisvildeleje

  Boet efter Inger Larsen, Dronningensgade, Nyborg

  Sommerhus i Vejby

  Vinduesproducenten Linolie Vinduets restlager af nye sprossevinduer.

  Hotel Admiral i København.

  Lejlighed i Amaliegade, København.

  Den almennyttige bebyggelse Bredalsparken , Hvidovre.

  Villa på Helleruplund Alle 21, Hellerup


  Lauritz.com

  Stari Antik, Silkeborg

Tak til Pelcan Storage i Gladsaxe for at have opbevaret en stor del af det trygt og sikkert for os i 1-2 år i forberedelses- og indsamlingsfasen, indtil vi købte huset.

21/1 2020: Specialprojekt, vi pt samler materialer ind til. Genbrugsmaterialerne kommer fra :

 • Sommerhus ved Greve Strand.

  Hus på Kiplings Alle, Søborg.

  Boet efter Allan Forné, Nykøbing Falster

  Kildemarkedet i Tisvildeleje.

 • Sommerhus i Hundested

  Lejl. på Vibevej,2400 NV, Kbh

  Loppesamleren, Vrå, Nordjylland

  Villa i Ribe

  Købstadshus på Fanø

 • Byens Bazar, Søborg

  Gård ved Ringsted

  Sommerhus i Holbæk

  Loppestedet, Nyborg