Liste over hvor vore nye og brugte materialer og interiør stammer fra

Når man handler brugte møbler og byggematerialer i genbrugsbutikker eller på auktioner, er det ikke altid man ved,  hvor de stammer fra. Men ved nogle af materialerne, vi bruger til renoveringen af vores bevaringsværdige lille "slot", og nogle af de ting, vi renoverer, ligger der heldigvis noter, små beskeder, kvitteringer, eller også har sælgeren en oplysning om, hvor de oprindeligt stammer fra. Faktisk vil vi gerne vide det, og måske vil de, der har sat det på auktion eller til salg gennem genbrugsbutikkerne, arvinger, de tidligere ejere,  m. fl. også gerne vide det og se, hvor tingene er havnet. 

 

Ofte er det gode effekter eller materialer, der ellers skulle have været smidt ud, på Genbrugspladsen, brændt af eller bortskaffet på anden måde i forbindelse med en rydning eller en renovering af det pågældende sted. Så på den måde, er det både bæredygtigt og klimarigtigt at genbruge dem til at renovere vores egen bevaringsværdige bygning med, også selvom dens officielle energimærke måske ikke er i lige der i top.

For når man genbruger kvalitetsmaterialer, kunstneriske detaljer, mv. fra andre bygninger, har man ikke bidraget til CO2-udslippet, på samme måde, som når man køber nye materialer, som både har belastet miljøet under fremstillingen og transporten til brugsstedet.

For os ligger der tit et stort, enormt tidskrævende og hårdt arbejde i at renovere og rense  de gamle brugte byggematerialer og effekter, inden de står skarpt nok til, at vi kan bruge dem til selve renoveringen af bygningen. 

 

For sjov skyld og for selv at kunne holde styr på det, når vi bliver spurgt, lister vi efterhånden op, hvilke steder, byggematerialerne og brugt og nyere interiør, som vi istandsætter og bruger i indretningen, kommer fra: 

 

 

 • Centralpostbygningen, Tietgensgade, København

  Egne tidligere ejerlejligheder i Søborg ved København.


  Klassiske Lamper

  Eget tidligere sommerhus, Bag Skovens Brugs, Jægerspris

  Boet Efter Esther Petersen, Tornerosevej, Herlev.

  Genbyg

  Boet efter Frede Boel, Snoghøj Alle 44, 2770 Kastrup


  Butik i TIVOLI, København.

 • Byens Bazar, Søborg ved København.

  Egen tidligere villa Højvangen 15, Hjørring.

  Egen tidligere Villa, Jørgen H. Nielsensvej, Hjørring

  Butik Siam, Tisvildeleje

  Aage Svendborg Petersens værksted, Tornemarksvej 26, 3700 Rønne

  Dødsbo i Jægersborggade, København.

  Egen tidligere villa, Egager 1, Hareskovby

  Tibberuphøkeren, Helsingør

 • Egen tidligere feriebolig i Tisvildeleje

  Boet efter Inger Larsen, Dronningensgade, Nyborg

  Sommerhus i Vejby

  Hotel Admiral i København.

  Den almennyttige bebyggelse Bredalsparken , Hvidovre.


  Lauritz.com

  Stari Antik, Silkeborg

Tak til Pelcan Storage i Gladsaxe for at have opbevaret en stor del af det trygt og sikkert for os i 1-2 år i forberedelses- og indsamlingsfasen, indtil vi købte huset.

21/1 2020: Specialprojekt, vi pt samler materialer ind til. Genbrugsmaterialerne kommer fra :

Sommetider er der noget, vi samler sammen,  som vi er nødt til at holde tæt ind til kroppen, for ikke at brugtpriserne på det skal stige ved at andre får den samme ide, når der ikke findes så meget af det på markedet ad gangen. Vi skal med andre ord land og rige rundt for at samle de mængder, vi skal bruge. Vi skal muligvis skal samle ind over flere år og alle mulige steder fra. Når vi går i gang med at bruge og indrette med det, vil byggeprojektet blive vist frem her på hjemmesiden.

 • Sommerhus ved Greve Strand.

  Hus på Kiplings Alle, Søborg.

  Boet efter Allan Forné, Nykøbing Falster

  Kildemarkedet i Tisvildeleje.

 • Sommerhus i Hundested

  Lejl. på Vibevej,2400 NV, Kbh

  Loppesamleren, Vrå, Nordjylland

  Villa i Ribe

  Købstadshus på Fanø

 • Byens Bazar, Søborg

  Gård ved Ringsted

  Sommerhus i Holbæk

  Loppestedet, Nyborg