Renovering af Guldborghus

 19/12 2019:

Flere læsere /følgere  har ytret et ønske om et lille  kursus i vores måde at rense trægulve op på, hvor vi ikke sliber gulvet af. Derfor har vi lagt et minikursus ind i menuen, som du finder ved at trykke på punktet "Mere" i øverste højre hjørne og derpå finde punktet "Gulvrenovering." "

 

 • Glasmosaikvindue, beskidt

  Utroligt, så meget skidt, der kan sidde på et gammelt kunstværk som dette. Glasmosaikker hørte til Skønvirkestilen. Denne stammer muligvis fra Jernstøberiet Guldborg, men vi ved det ikke med sikkerhed.
  Renses forsigtigt rundt om hver enkelt jernsprosse med vatpinde med demineraliseret blødt vand, der også er renset for kalk. Tørres derpå nænsomt over med en tør klud.
  Dec 2019.

 • Glasmosaikvindue, rengjort nænsomt

  Trylle-rylle!,... - også er det ikke engang blevet vasket af på ydersiden endnu. 1-lagsvindue. Vi tror ikke, det opfylder lokalplanernes bevaringsregler her i området, der dikterer sprossevinduer. Vi er ret sikre på, at det koster dyrt på varmeregningen, og vi kunne så let som ingenting skifte det ud med et 3-lags thermo-sprossevindue.
  Meeeen vi synes, det er et usædvanligt smukt og velbevaret stykke håndværk, så derfor vil vi gerne bevare det. Isoleringen af det om vinteren bliver derfor indtil videre en tyk indvendig styroporplade med gardin for, muligvis en aftagelig fyldningslåge, hvor vinduet tørres af for evt kondens et par gange om ugen. Flamengopladen fjernes om sommeren, hvor det er varmt, så man kan nyde det smukke farvespil og glaskunsthåndværk 1/2 af året.
  Foto fra dec 2019.

 • Emhætteaftræk før renovering

  Vi kunne ikke rigtigt komme af med madosen fra emhætten i køkkenet. Hang i alle rummene i stueetagen. Det forpestede indeklimaet.
  Dec 2019

 • Emhætteaftræk før renovering

  Det viste sig, da vi fik åbnet ind til aftrækskanalen, at der var flere huller på plastikslangen, og at aftrækket ud gennem væggen udenfor var stoppet til med fedt , snask og støv.
  Dec 2019.

 • Emhætteaftræk efter renovering

  Vi har udskiftet det og sat et nyt SPIRO ventilationsrør af metal ind i stedet for og renset aftræksristen ud til det fri. Det er større i diameter, nemmere at holde rent og der kommer ikke så nemt fedtaflejringer i det.
  Dec 2019.

 • Urenoverede store skuffeskilte, rester og genbrug fra et tidligere boligprojekt.

  Ingen ville klandre dig for at hænge disse op på dine udhus- eller kælderdøre, ingen ville se dem...Gamle, sorte, grimme, slidte og beskidte skilte, hvor den fedtede label bliver skiftet maksimalt hvert 20.år,..

 • Renoveret skuffeskilt.

  - Men mange ville beskylde dig for at sætte barren for højt med dette renoverede skilt på revledøren i udhuset. Det er som regel, fordi de selv sætter den for lavt. I løbet af renoveringsprojekt Guldborghus, kan vi love dig, at vi indimellem kommer til at sætte barren så højt, at vi end ikke ved på forhånd, om vi kan komme over den, før vi har forsøgt, for intet er for æstestisk til denne tidslomme af en skønvirkevilla. Skilterenoveringen herover kræver iøvrigt ikke mere end en gang knofedt, viljestyrke, pudsecreme, en klud og en hel del tålmodighed.
  December 2019.

 • Loftlem før renovering. Nov 2019

  Vi kan kun anbefale, at når man overtager et hus, der har stået ledigt længe, så kigger man lige loftet efter. I dette tilfælde var taget helt tæt og helt isoleret, også loftlemmen, men vi fjernede en gedehamsedronning. Hende og hendes efterkommere kunne vi nok have fået stor glæde af i den kommende sommer.

 • Samme loftlem efter renovering Nov 2019

  Jo, den er god nok. Den er håndmalet, denne gamle låge. Een af os er blandt andet møbelkunsthåndværker, og har malet den efter en tur til Dalarne i 2006.

 • Gammel revnet skunklåge

  Okt 2019

 • Ny skunklåge

  Fremstillet af fruen i huset.
  Nov 2019

 • Detalje fra ovn før renovering

  November 2019

 • Samme detalje fra ovn efter renovering

  November 2019

 • Køkkenelement Indvendigt før renovering.

  November 2019

 • Køkkenelement indvendigt efter renovering

  November 2019

 • Køkkenhængsel før renovering

  November 2019

 • Køkkenhængsel efter renovering

  November 2019

Da vi flyttede ind i Guldborghus i november 2019, var der ikke noget køleskab. En defekt opvaskemaskine stod der, hvor køleskabet skulle have stået. Den kørte vi på genbrugspladsen med vores flyttebil midt i indflytningen, også etablerede vi ellers kollegiemodellen i den første måned. Godt, det var i efteråret, vi flyttede ind. 5 graders varme er perfekt opbevaring til mælk, pålæg, æg og kød. Nu (i december) har vi så fået et lille køleskab.