13/2: Uha! Det går stærkt nu! Vi har fået 2 større og tidskrævende projekter færdige i denne uge.
Opstøbningen og renoveringen af den store sydmur + Loftmaleriet i hall´én , 150cm x 225cm, 6 meter oppe under taget er blevet færdig, efter at have været på vej i en 4 ugers tid. Den færdigreparerede sydmur kan du se under punktet, "Udendørs renovering" , som vi efter planen lige holder en
pause med. Efter muren er blevet færdig, har den ene halvdel af os fået mere tid til genskabelsen af møbelkunsthåndværket i hall´en, som er det rum, vi arbejder målrettet på at få gjort færdig inden foråret . Vi har igen fået en spændende pakke fra høkeren. Gørtleren er sat i sving og stenhuggeren er stadig igang med at lave en ny topplade til den indbyggede buffet i hall´en, som er ved at blive tryllet om fra ophugningssklar ramponeret indbygget originalt skab til skønvirkeluksusinteriør anno 1916. Da vi fik den knækkede topplade af den, dukkede der rester af grønt marmor op i kanterne, og gammel hvid undermaling med rester efter forgyldte udskæringer, der var slået af med et stemmejern. Vi antager, at det må være det, buffeten er født med, de dekorationer, som arkitekt H. C. Glahn i sin tid tegnede skabene i huset med. Vi vil forsøge at genskabe buffetskabet og det tilhørende matchende garderobeskab med den dybeste respekt for denne oprindelige eksklusive stil, men med egen personlig sans for æstetik og med alle disse nævnte smukke tidstypiske detaljer. Nye billeder fra den omfattende renovering af hall´en ligger i denne uge under punkterne: "Indendørs renovering", "Lofter" og " Udendørs renovering" oppe i menubjælken øverst på denne hjemmeside. Ugens forsidefoto er det nye hall loftmaleri, udført af den kunstneriske halvdel af os i 6 meters højde over trappeskakten. Ser unægteligt ud til, hun har prøvet det før. Det lille indsatte foto i højre hjørne viser samme sted set før renoveringen af loftet ved vores indflytning i nov 2019.

Vi har købt Guldborghus!

Guldborghus er en dejlig gammel villa fra 1916, der som navnet angiver, naturligvis ligger ved Guldborgsund.

Vi kunne ikke finde hjemmesider, der fortalte om det store arbejde med renovering af specifikke bevaringsværdige bygninger, så det kommer denne side til at handle om til inspiration for andre. Vi er overraskede over, at over 1000 unikke brugere allerede følger siden her så kort tid efter vi oprettede den.

For os er det en slags livsstil og hobby at gå og istandsætte og vedligeholde bevaringsværdige bygninger, idet vi flytter til Guldborgsund fra en bygning i Københavnsområdet, som også er blevet bevaringsværdig efter at vores nænsomme hænder har været i gang i en 5 års tid.

Villaen Guldborghus har en bevaringsværdi 3. Vi ser frem til at holde den smuk, renovere og opdatere den, så den kommer til at følge lokalplanens retningslinier for bevaringsværdige bygninger. Renoveringsarbejdet, ude som inde, vil man komme til at kunne følge her på hjemmesiden.

Opgangstrappen og gelænderet er uden tvivl fra bygningens opførelse i 1916. Rendyrket Skønvirke. Virkeligt flot træhåndværk. Gelænderet er i 2 forskellige træsorter.